Waardevol voor kinderen en jongeren en een verrijking voor vrijwilligers

Een mooie kruisbestuiving

“Vrijwilligers zijn belangrijk binnen Combinatie Jeugdzorg; zij kunnen voor kinderen en jongeren echt een verschil maken. De jongeren komen in contact met iemand die even andere aandacht voor ze heeft. Een spelletje met ze speelt, mee voetbalt, een praatje met ze maakt of een luisterend oor biedt. Een andere invalshoek belichten, een neutrale kijk bieden op de situatie. Juist die gewone dingen en de extra aandacht, kunnen een kind het gevoel geven dat hij of zij ertoe doet. Daarvoor zorgen vrijwilligers. Hun inzet vormt een waardevolle aanvulling voor de kinderen en jongeren. De vrijwilligers geven ons terug dat het ook hun leven verrijkt. Een mooie kruisbestuiving dus”, aldus Jet Rutten, coördinator Vrijwilligerswerk binnen Combinatie Jeugdzorg. ”Op dit moment is bijvoorbeeld Nada (foto rechts) aan het werk als vrijwilliger op Boddaert in Helmond.

Nada woont nu een paar jaar in Nederland en heeft een Syrische achtergrond. De ene week kookt zij, samen met José van de keuken, een Syrische maaltijd voor de jongeren en de andere week is ze de hele middag op de groep, waar ze bijvoorbeeld met mee helpt met knutselen. Zo leert Nada over onze cultuur en gebruiken en leren onze medewerkers en jongeren iets van de Syrische cultuur”.

Vrijwilligers gezocht

Combinatie Jeugdzorg biedt afwisselend vrijwilligerswerk waar ruimte is om je talenten en ervaringen te delen met anderen. Als vrijwilliger bij Combinatie Jeugdzorg kun je veel voor een ander betekenen. Het biedt je daarnaast de mogelijkheid om actief aan de slag te zijn, nieuwe ervaringen op te doen en om je persoonlijk te ontwikkelen. Maar bovenal is het vrijwilligerswerk vooral heel leuk om te doen! Wanneer je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij Combinatie jeugdzorg, kun je reageren op een van onderstaande vacatures:

  • fietsenmaker
  • vervoer (chauffeur)
  • groepsmaatje
  • knutselmaatje
  • kookmaatje voor een van onze jonge moeders
  • vrijetijdsmaatje (denk aan een keertje wandelen of boodschappen doen).

Meer informatie

Spreekt een van deze vrijwilligersfuncties jou aan? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator Vrijwilligerswerk Jet Rutten via 040 702 2181 of mail naar vrijwilligers@combinatiejeugdzorg.nl. Wanneer je buiten bovenstaand aanbod iets wilt betekenen, dan kun je ook een open reactie sturen naar dit mailadres.