Je bent of wordt pleegkind

Soms zijn er thuis zoveel problemen dat het beter voor je is om (tijdelijk) in een ander gezin te wonen. Zo’n gezin noemen we een pleeggezin. Dit kan familie van je zijn of iemand anders die je al kent. Maar het kan ook een voor jou nog onbekend pleeggezin zijn van Combinatie Jeugdzorg. Samen met je ouders kijken we dan welk gezin het beste bij je past en wat je nodig hebt.

  1. Begeleiding
  2. Pleegjongerenraad
  3. Speciale website over pleegzorg
Zusjes Op De Grond Aan Het Kleuren

Begeleiding

Als je in een pleeggezin woont, dan helpen pleegouders je ouders (tijdelijk) bij de opvoeding. Jij en je pleegouders krijgen begeleiding van een pleegzorgbegeleider. Hij of zij heeft ook gesprekken met jou. Deze gesprekken kunnen gaan over hoe het met je gaat in het pleeggezin of op school. Samen met de pleegzorgbegeleider bekijk je hoe de contacten tussen jou en je ouders kunnen plaatsvinden.

Misschien kun je na verloop van tijd weer thuis wonen. Dan zorgen wij, samen met je ouders en pleegouders, voor goede begeleiding naar dat moment.

Shutterstock 216281650 Portret Donkere Jongen Met Jongeren In De Achtergrond

Pleegjongerenraad

Combinatie Jeugdzorg heeft een Pleegjongerenraad die regelmatig bij elkaar komt om de onderwerpen te bespreken die zij belangrijk vinden. De Pleegjongerenraad kan advies geven aan de raad van bestuur en het management. Heb je interesse in deelname aan de Pleegjongerenraad, wil je informatie of op een andere manier meedenken en meepraten? Stuur een mail naar pleegjongerenraad@combinatiejeugdzorg.nl.

Aziatische Jonge Meid Met Ipad Pc

Speciale website over pleegzorg

Op de website Pleegzorg.nl vind je informatie over welke rechten je hebt als kind, een online boekje met antwoorden op allerlei vragen, leestips en nog veel meer informatie bedoeld voor pleegkinderen.