Wij zoeken een pleeggezin!


Combinatie Jeugdzorg zoekt pleeggezinnen die voor langere tijd de zorg voor een kind op zich willen nemen. Het gaat om kinderen in allerlei leeftijdscategorieën. Daarnaast willen we graag in contact komen met mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in crisispleegzorg.

Je vindt hieronder een aantal anonieme profielen van kinderen. Uit privacyoverwegingen zijn dit niet de werkelijke namen en foto’s van de kinderen. Hun verhalen zijn wel echt! 

Meer informatie over pleegzorg vind je op de pagina 'pleegouder worden'. Daar kun je ook een informatiepakket aanvragen en je aanmelden voor een van de informatieavonden over pleegzorg die wij maandelijks organiseren.

  1. Gezocht deeltijdpleeggezin voor Daisy en Dafne in regio Valkenswaard
  2. Gevonden: Pleeggezin voor tweelingbroers Brent en Aleks

Profiel kindergericht werving

Hieronder staan profielen van kinderen waarvoor wij een pleeggezin zoeken. Spreekt een profiel jou aan? Of ken je mensen waarvan je denkt dat ze een passende plek kunnen bieden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Kindergericht werving via kgw@combinatiejeugdzorg.nl

Daisy En Dafne Stockfoto

Gezocht deeltijdpleeggezin voor Daisy en Dafne in regio Valkenswaard

Daisy (3,5) en Dafne (2,5) wonen samen met hun moeder in de omgeving van Valkenswaard. Moeder draagt de opvoeding van de kinderen alleen en heeft geen sociaal netwerk waar zij op terug kan vallen. Als gezin hebben ze veel meegemaakt. Moeder en haar kinderen krijgen professionele hulp waarmee ze hard aan de slag zijn om een stabiel leven te leiden. Om moeder hierin te ondersteunen zijn we op zoek naar een deeltijdpleeggezin in de regio Valkenswaard waar de zusjes eens per maand en in overleg soms een vakantie mogen logeren. Zo kan moeder even op adem komen en aan haar eigen proces werken. Het is fijn als de meisjes samen ergens terechtkunnen, maar ze kunnen ook apart van elkaar bij een pleeggezin verblijven. 

Daisy is een pittige, slimme, lieve, innemende en enthousiaste meid van bijna 4 jaar oud en kan erg volhardend zijn als ze iets wil. Ze heeft daarom duidelijkheid en grenzen nodig. Ze houdt van knuffelen, kan goed tekenen en knutselen, speelt graag met poppen en vindt het leuk om te helpen met poetsen. Ze gaat momenteel vier ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal. Daisy is hypermobiel en heeft daardoor extra rustmomenten nodig in een dag. Ze kan gerust een dagje mee op pad; maar als er veel gelopen wordt moet ze ook een tijdje in de buggy zitten. De rustmomentjes zijn fijn voor haar lichaam maar helpen haar ook om prikkels te verwerken. Daisy is een sensitief meisje en pikt veel op. Ze heeft meer moeite met prikkelverwerking dan andere kinderen van haar leeftijd hebben. Door alles wat Daisy op haar bordje heeft lukt het haar nog niet om zindelijk te zijn.

Dafne is een 2,5 jarige pittige peuter die goed weet wat ze wil. Ze zou het liefst de hele dag knuffelen. Ze is een stoere meid die goed kan klimmen en speelt graag met zand en modder. Een echte peuterpuber die haar eigen zin wil doorzetten. Ze gaat vier ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal. Voor haar zoeken we een gezin dat geduld heeft. Ook als ze ’s nachts bijvoorbeeld even wil knuffelen omdat terug inslaapvallen niet meteen lukt.

Wat voor gezin zoeken we?

Voor Daisy en Dafne zoeken we het liefst een pleeggezin (of pleeggezinnen) in de omgeving van Valkenswaard waar ze eens per maand een weekend mogen logeren en in overleg af en toe een vakantie. Een gezin dat tijd voor hen heeft en de meisjes ritme en structuur kan bieden. 
Een pleeggezin dat iets verder van Valkenswaard woont, is ook een optie als het gezin de meisjes kan ophalen bij en terugbrengen naar hun moeder.

Ben jij of ken jij het pleeggezin voor Daisy en Dafne?

Spreekt het profiel van deze meisjes je aan? Of ken je mensen waarvan je denkt dat ze hen (of een van hen) een passende plek kunnen bieden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Daniella via kgw@combinatiejeugdzorg.nl

* Om privacy redenen zijn de naam en de foto van deze meisjes niet hun echte namen en beeltenissen. Moeder heeft toestemming gegeven om deze oproep te plaatsen.

 

Broertjes Achterkant Omarmen 6 Jaar

Gevonden: Pleeggezin voor tweelingbroers Brent en Aleks

Voor Brent en Alex hebben we een passende plek gevonden.