Wij zoeken een pleeggezin!


Combinatie Jeugdzorg zoekt pleeggezinnen die voor langere tijd de zorg voor een kind op zich willen nemen. Het gaat om kinderen in allerlei leeftijdscategorieën. Daarnaast willen we graag in contact komen met mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in crisispleegzorg.

Je vindt hieronder een aantal anonieme profielen van kinderen. Uit privacyoverwegingen zijn dit niet de werkelijke namen en foto’s van de kinderen. Hun verhalen zijn wel echt! 

Meer informatie over pleegzorg vind je op de pagina 'pleegouder worden'. Daar kun je ook een informatiepakket aanvragen en je aanmelden voor een van de informatieavonden over pleegzorg die wij maandelijks organiseren.

  1. Pleeggezin gezocht voor tweelingbroers Brent en Aleks
  2. Eva zoekt een pleeggezin waar zij zichzelf mag zijn

Profiel kindergericht werving

Op dit moment zijn er geen profielen van kinderen die we hier mogen publiceren. Er is altijd toestemming van ouder(s)/voogd en kind indien ouder dan 12 jaar vereist.    

Dit is een fictief profiel, afgeleid van een echt profiel een paar jaar geleden. Het geeft een reëel beeld van kind dat wacht op een plek in een pleeggezin. 

Broertjes Achterkant Omarmen 6 Jaar

Pleeggezin gezocht voor tweelingbroers Brent en Aleks

Brent en Aleks zijn vrolijke tweelingbroers van (bijna) 6 jaar oud. Momenteel verblijven zij in een kortdurend pleeggezin in Son en Breugel waar ze bijna een jaar wonen. Ze draaien allebei goed mee in het gezin, gaan naar school, de BSO en de scouting en ze vinden het leuk om met andere kinderen te spelen. Het is nog onduidelijk of zij in de toekomst weer bij hun ouders kunnen wonen. Daarom zijn wij op zoek naar een pleeggezin in de regio Helmond, Eindhoven, Nuenen of Son waar Brent en Aleks mogen blijven zo lang dat nodig is.  

Beiden zijn het lieve, ondeugende, slimme en gezellige jongens. Een eigenschap die ze allebei gemeen hebben is hun ondernemende houding. Het zijn allebei aanpakkers die graag willen helpen. Daarnaast vinden ze het fijn om contact te hebben met anderen en zijn ze snel geliefd.

Wat voor gezin zoeken we?

We zijn op zoek naar een flexibel ingesteld pleeggezin in de omgeving van Helmond, Eindhoven, Nuenen of Son waar de jongens mogen blijven wonen zo lang dat nodig is. Een gezin dat veel liefde en aandacht kan geven maar ook structuur biedt, achter het gedrag van de kinderen kan kijken en consequent is.

De ouders van Brent en Aleks houden veel hun kinderen maar zijn door eigen problematiek op dit moment niet in staat om voor ze te zorgen. Ze blijven een belangrijke rol spelen in hun leven. De kinderen hebben regelmatig bezoekmomenten met hen. Het is dus belangrijk dat het pleeggezin daarvoor openstaat.  

Bent je of ken je het pleeggezin voor Brent en Aleks?

Spreekt het profiel van de tweeling jou aan? Of ken je mensen waarvan je denkt dat zij hen een passende plek kunnen bieden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met team matching van Combinatie Jeugdzorg, telefonisch via 040 245 19 45 of per e-mail kgw@combinatiejeugdzorg.nl

* Om privacy redenen zijn de namen en de foto van deze jongens niet hun echte namen en beeltenis. Hun verhaal is wel echt.

De ouders van Brent en Aleks hebben toestemming gegeven om deze oproep te plaatsen.

Eva Optie 2

Eva zoekt een pleeggezin waar zij zichzelf mag zijn

Voor Eva hebben we een passende plek gevonden.