Pleegouder worden

Ieder jaar is er in Zuidoost-Brabant een groot aantal kinderen dat niet meer thuis kan wonen. Veel van deze kinderen vinden (tijdelijk) een veilig thuis bij een pleeggezin. Toch zijn er nog te veel kinderen die wachten op een plek in een pleeggezin. Nieuwe pleegouders zijn daarom hard nodig. Ben jij geïnteresseerd in het pleegouderschap? Oriënteer je dan op deze pagina, vraag vrijblijvend een informatiepakket aan of bezoek een van onze maandelijkse informatiebijeenkomsten.

U kunt ook het bel-mij formulier gebruiken

  1. Vraag een informatiepakket aan
  2. Bekijk onze filmpjes over pleegzorg
  3. Neem deel aan onze informatiebijeenkomst
  4. Aanmelden en vervolgtraject pleegouderschap

Vraag een informatiepakket aan

Alles wat je moet weten over het worden en zijn van een pleegouder, vind je in ons uitgebreide informatiepakket. Woon je in een van de 21 gemeenten* in Zuidoost-Brabant? Vul je gegevens in dan sturen wij het pleegzorginformatiepakket vrijblijvend per post naar je toe.

 

* Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre.

Bekijk onze filmpjes over pleegzorg

In deze korte video’s krijg je een goed beeld van wat pleegzorg bij Combinatie Jeugdzorg inhoudt en wat erbij komt kijken. Basisinformatie, waardoor je meer inzicht in pleegzorg krijgt. Zodat je een betere afweging kunt maken of je wel, of niet verder wilt gaan in het voorbereidingstraject om pleegouder te worden.

Neem deel aan onze informatiebijeenkomst

Is je enthousiasme voor het pleegouderschap na het bekijken van de 5 filmpjes nog net zo groot of wellicht groter? Bezoek dan een van onze maandelijkse informatiebijeenkomsten. Dit is een verdiepingsbijeenkomst bedoeld om je te helpen bij de afweging om wel of niet voor pleegzorg te kiezen. Ook is er een pleegouder aanwezig die vertelt over de eigen ervaring. Meld je aan voor één van onderstaande data.

Je bent van harte welkom!

Vrouw Moeder Laptop Bank Kat Huiskamer Medewerker

Aanmelden en vervolgtraject pleegouderschap

Ben je na het bijwonen van de informatiebijeenkomst overtuigd dat je pleegouder wilt worden? Dan kun je na afloop van die bijeenkomst een aanmeldpakket VESP (Voorbereiding en Screening Pleegouders) meenemen of er hier een aanvragen. Die sturen we per post naar je toe. Ontvangen wij dit ingevuld van je terug, dan vragen wij een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) op.

Hebben we de VGB ontvangen, dan komt er een medewerker van Combinatie Jeugdzorg bij je thuis, voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bepalen jullie samen of pleegzorg passend is in jouw/jullie situatie. Als dat zo is, start je met het voorbereidingstraject voor pleegouders, de VESP.
Ben je benaderd om (tijdelijk) de zorg op je te nemen van een kind dat je al kent (netwerkpleegzorg), dan verloopt je voorbereidingsproces iets anders.