Wat is pleegzorg

Zorgen voor het kind van een ander, dat is pleegzorg. Kan een kind door omstandigheden niet meer thuis wonen, dan is wonen in een pleeggezin het eerste alternatief. Want ieder kind heeft recht op opgroeien in een gezin. Verblijf in een pleeggezin kan kortdurend zijn, tijdens een crisissituatie, voor langere tijd of in deeltijd.

Meer over pleegzorg

NPO Banner 300X250 Pixels

Nieuwe landelijke pleegzorgcampagne

Met de nieuwe landelijke pleegzorgcampagne 'Jouw huis een 2e thuis' wil Pleegzorg Nederland zoveel mogelijk mensen duidelijk maken dat ze iets kunnen geven. Iets wat voor zo veel kinderen cruciaal is: een stabiel en veilig thuis. Het is nadrukkelijk niet ‘het nieuwe thuis’ – die plek blijft voorbehouden aan de eigen familie. Het is als een extra thuis waar je als kind voor korte of langere tijd terecht kunt. Weten of Pleegzorg iets is voor jou? Doe de test 

Kinderen waarvoor wij een pleeggezin zoeken

Er zijn kinderen waarvoor we momenteel een pleeggezin zoeken. Voor korte of langere tijd en voltijd of deeltijd. Voor deze kinderen zetten we daarom, uiteraard heel zorgvuldig, kindgerichte werving in. De profielen zijn geanonimiseerd, maar de verhalen zijn echt. 

Wij zoeken een pleeggezin!
Meisjes Vriendinnen Lachen Tieners

De rol van Combinatie Jeugdzorg

In de regio Zuidoost-Brabant werken wij samen met ongeveer 450 pleeggezinnen die pleegkinderen een thuis bieden, voor korte of langere tijd. Wij bereiden pleeggezinnen voor en bieden begeleiding en ondersteuning bij de zorg.  

Pleegzorg.nl

Pleegzorg.nl is het online platform voor versterking van pleegouders en pleegzorg. Het platform is een samenwerking tussen Jeugdzorg Nederland, alle pleegzorgorganisaties die net als wij zijn aangesloten en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP).

Naar pleegzorg.nl

Meepraten?

Het belang van pleegkinderen en pleegouders die we helpen staat bij ons centraal. Onze Pleegouderraad en Pleegjongerenraad vertegenwoordigen jouw belangen. Zij denken en praten mee. Zo zorgen we samen voor nog betere hulp.

Meepraten over pleegzorg?