Week van de Pleegzorg én aftrap nieuwe pleegzorgcampagne 16 oktober 2023

Week van de Pleegzorg

In 2023 is het van 1 tot 8 november de Week van de Pleegzorg. Deze landelijke actieweek wordt georganiseerd door Jeugdzorg Nederland en de aangesloten pleegzorgorganisaties, waaronder Combinatie Jeugdzorg, om: 

  • pleegzorg meer bekend te maken
  • nieuwe pleegouders te zoeken
  • pleegouders in het zonnetje te zetten.

Ook wij zijn blij om te melden dat het dit jaar weer gelukt is om, samen met een aantal organisaties die pleegzorg een warm hart toedragen, zoals Laco, Feel Fit Center, KidsPlaza, Summa College en FC Eindhoven, veel leuke activiteiten voor pleeggezinnen van Combinatie Jeugdzorg te organiseren. Meer informatie over de Week van de Pleegzorg vind je op de website pleegzorg.nl 

Nieuwe landelijke pleegzorgcampagne - Jouw huis een 2e thuis

Nog even… en dan zetten we een punt achter de landelijke campagne Openjewereld.nu. We maken op 1 november plaats voor een gloednieuwe pleegzorgcampagne! De campagneboodschap wordt: Jouw huis een 2e thuis. Het doel van deze campagne is om mensen aan te spreken die zich nog niet identificeren als pleegouder. 

Met deze campagne willen we zoveel mogelijk mensen duidelijk maken dat ze iets kunnen geven. Iets wat voor zo veel kinderen cruciaal is: een stabiel en veilig thuis. Het is nadrukkelijk niet ‘het nieuwe thuis’ - die plek blijft voorbehouden aan de biologische familie. Maar je kunt een kind wel welkom heten in je huis. Je kunt er voor hem/haar zijn, zorgen dat het kind - tijdelijk of minder tijdelijk - voldoende aandacht krijgt, warmte voelt en gezien wordt. Het is als een extra thuis waar je als kind voor korte of langere tijd terecht kunt. 

De kick-off van de campagne is direct ook de aftrap van de Week van de Pleegzorg. Houd de website en onze socials in de gaten! En help met delen!