Hartenhuisaward voor onze collega John Nabben 28 maart 2024

Verkozen tot meest aandachtsvolle hulpverlener van Zuid-Nederland

Ieder jaar vindt van 29 januari tot en met 4 februari de Week van Het Vergeten Kind plaats. Dit jaar stond deze week in het teken van aandachtsvolle jeugdzorg. Tijdens deze week reikt Het Vergeten Kind ook altijd de Hartenhuis Award uit. Daarvoor zijn ze dit jaar op zoek gegaan naar de meest inspirerende hulpverleners die écht werken vanuit aandacht. Hulpverleners die eruit springen als het gaat om aandachtsvolle jeugdzorg. Iedereen kon jeugdzorgprofessionals aandragen, uiteraard met een goede onderbouwing. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd waaruit winnaars werden gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. Onze collega John Nabben is aangedragen voor deze award door een tiental collega’s en een aantal jongeren waarmee hij gewerkt heeft. Je merkt aan de inzendingen dat John veel indruk maakt door zijn open en ontwapende persoonlijkheid maar ook door zijn grote hart voor jongeren en het werk dat hij doet. We waren al heel trots dat John uit alle kandidaten gekozen is door Het Vergeten Kind als genomineerde vanuit de provincie Brabant. Nog trotser zijn we dat hij  uiteindelijk is verkozen tot meest aandachtsvolle hulpverlener Zuid-Nederland. Gefeliciteerd John! 
John is voorafgaand aan de verkiezing geínterviewd door het Eindhovens Dagblad en ook Groot Eindhoven heeft John geïnterviewd over zijn nominatie. Podcastmaker Mascha Struijk heeft een podcast opgenomen met John over de mens achter de hulpverlener.

John in podcast over de mens achter de hulpverlener

Podcastmaker Mascha Struijk is voorhaar website ‘Professional vanuit je hart’ op zoek naar verhalen over de mens achter de hulpverlener. Onze collega John Nabben werd door haar benaderd nadat hij de Hartenhuis Award gewonnen had voor de meest aandachtvolle hulpverlener van Zuid-Nederland. Ze was geïntrigeerd door zijn verhaal. De podcast met John is inmiddels opgenomen en mooi om naar te luisteren. John vertelt hoe hij opgroeide in Zuid-Limburg, over zijn avontuurlijke tijd in Eindhoven en zijn manier van werken met jongeren, al ruim 25 jaar. Over de balans tussen professionaliteit en handelen vanuit je hart en over het anders willen doen dan de bestaande vormen omdat dat nu eenmaal is wat jongeren nodig hebben.