Succesvol JeugdWelzijnsBeraad door Jongerenraad Combinatie Jeugdzorg 09 november 2023

“Hoe onder de indruk kun je zijn van wat onze Jongerenraad aan werk heeft verzet…?!”, aldus een enthousiaste Tamara Podda, beleidsadviseur Cliëntenparticipatie en begeleider van de Jongerenraad. Woensdagavond 8 november was er sinds lange tijd weer een regiobijeenkomst van het Jeugdwelzijnsberaad op onze locatie aan de Nuenenseweg. Deze keer volledig bedacht en uitgevoerd door de leden van de Jongerenraad van Combinatie Jeugdzorg. Tijdens een regiobijeenkomst gaan jongerenraden met elkaar in gesprek over een voor hen relevant thema. De jongeren hadden voor deze avond gekozen voor het thema ‘Veiligheid op de groepen’.

Belangrijk vond de Jongerenraad dat de andere raden van Pactum, Koraalgroep en Sterk Huis zich welkom zouden voelen. Samen eten is traditie, dus wilden de jongeren graag een frietkar huren. Dat bleek een succes; de frietkar werd vol enthousiasme ontvangen. Met 40 deelnemers, waarvan 28 jongeren, was het een gezellig, vol huis. Na het eten gingen de jongeren met elkaar in gesprek. Volwassenen mochten niet meepraten! Een mooie oefening voor de professionals die aanwezig waren.

Veiligheid op de groepen

Onderwerp van de avond was veiligheid op de groepen. Hoe wordt deze ervaren, wat maken jongeren zoal mee? Er werden pittige verhalen gedeeld maar er was ook zeker ruimte voor een compliment richting de betrokken hulpverleners. De jongeren die aanwezig waren, hopen vooral dat hun signaal gehoord wordt; er is nog zeker veel werk aan de winkel om jongeren meer gevoel van veiligheid te laten ervaren.

Gepaste trots!

Alle aanwezige jongeren kregen een leuke goodiebag mee naar huis met een cadeautje en wat lekkers. Onze jongeren zijn enorm trots op de avond die zij hebben neergezet en terecht!

Wat is het JeugdWelzijnsBeraad?

Het JeugdWelzijnsBeraad (JWB) is een uitwisseling tussen jongerenraden van jeugdzorgorganisaties in Nederland. Per jaar worden er in de regio’s Zuid, West en Oost bijeenkomsten georganiseerd. Jongeren komen samen, bespreken thema’s waar ze in het dagelijks leven mee te maken hebben en nemen steeds een kijkje bij een andere organisatie, omdat de bijeenkomsten om de beurt worden georganiseerd. Met z’n allen dragen de jongeren bij aan het verbeteren van de jeugdzorg in Nederland! Meer informatie vind je op de website: https://jeugdwelzijnsberaad.nl