Club van Zorgenvreters voortvarend van start

Hallo beste mensen, ik ben Boy en ik ben 12 jaar oud en ik vind het leuk om kleren te ontwerpen…zo begint het briefje van een jong tekentalent bij ons in zorg. Boy had een hoodie ontworpen. Zijn droom was om deze samen met zijn vriendengroep te dragen. Of de Club van Zorgenvreters hem hierbij kon helpen? Die droom is dankzij TextielDruk Nuenen in vervulling gegaan. Eigenaar Yordi van de Sanden hoorde via Zorgenvreters van Boys wens en wilde meteen helpen. Hij heeft zijn tekening omgezet in een digitaal bestand en na de nodige voorbereidingen heeft Boy de hoodies zelf op de transferpers mogen drukken onder toeziend oog van Yordi (zie foto). En het resultaat mag er zijn! Boy was supertrots en prijkt met zijn mooie hoodie op de cover van ons jaarmagazine. Een geweldige en positieve ervaring voor Boy! Je leest er alles over in dit interview. De Club van Zorgenvreters is een nieuw initiatief binnen Combinatie Jeugdzorg. We gaan vraaggericht op zoek naar bedrijven die op een manier iets willen betekenen voor en bijdragen aan de toekomst en het leefgeluk van kwetsbare jongeren bij ons in zorg.

Jongeren perspectief bieden

De Zorgenvreter, het beeldmerk dat we hierbij gebruiken, is afgeleid van het Zorgenvriendje, een bestaande knuffel die de zorgen van kinderen ‘opeet’. Het poppetje staat bij ons symbool voor; jongeren willen helpen, investeren in hun toekomst, om zo de zorgen daarover te verminderen en de jongeren perspectief te bieden. Niet alleen de wens van Boy is dankzij een bedrijf in vervulling gegaan. Ook vier jongeren die een zelfstandigheidstraject ingaan en op zichzelf gaan wonen, mochten kosteloos shoppen voor hun uitzet bij Het Goed in Eindhoven. Een andere jongere heeft twee nieuwe matrassen gekregen van Club9.

Actuele vragen, wensen en dromen van jongeren

De Club van Zorgenvreters breidt uit. Wil je ook op een manier investeren in de toekomst jongeren? Ga naar www.combinatiejeugdzorg.nl/zorgenvreters. Daar vind je actuele vragen, wensen en dromen van jongeren. We zijn bijvoorbeeld nog op zoek naar een (zware) grafische laptop voor M. die in september aan zijn opleiding gaat beginnen. Een ombouw voor een bed van 160x200cm voor F. die begeleid op zichzelf gaat wonen. Of goede honkbalschoenen voor R. die geselecteerd is om mee te doen aan Honkbal-talenttoernooi in Aruba.