3500 nieuwe pleegouders gezocht: Week van de Pleegzorg start met wervingsacties bij sportverenigingen

Van 31 oktober t/m 7 november is het de Week van de Pleegzorg

Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland samen met alle aangesloten 28 pleegzorgorganisaties, waaronder Combinatie Jeugdzorg, aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Want kinderen verdienen een kansrijke, veilige toekomst en dat is helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.


Samenwerking sportverenigingen

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werken alle pleegzorgorganisaties dit jaar samen met sportverenigingen voor de werving van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de zoektocht naar nieuwe pleegouders door 220 cm van hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. Wil jouw sportvereniging hier ook aan meewerken? Ga dan naar www.doneerjesporthek.nl en vraag kosteloos een spandoek aan.  


Aftrap woensdagochtend 31 oktober

De Week van de Pleegzorg start op woensdagochtend 31 oktober tijdens de Pleeggrootouderdag in De Glind. Dit om het belang van deze waardevolle groep pleegouders binnen pleegzorg te benadrukken; 16% van alle pleegouders zijn pleeggrootouder. 

In lijn met de sportieve insteek wordt de aftrap dit jaar verzorgd door de spelers van Lucky Ajax’: Sjaak Swart, Simon Tahamata, John Bosman en Dick Schoenaker. Zij spelen een (mini)wedstrijd tegen een team van pleeggrootouders en pleegkleinkinderen.


Week van de Pleegzorg 2018

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd. Combinatie Jeugdzorg organiseert in de regio Zuidoost-Brabant diverse activiteiten, zoals wethouders die op de koffie gaan bij een pleeggezin in hun gemeente, pleeggezinnen die de wedstrijd FC Eindhoven – Telstar bijwonen (inclusief hapje en drankje), een massage voor 20 pleegmoeders aangeboden door het Summa College Uiterlijke verzorging, gratis recreatief zwemmen bij een van de Laco-zwembaden in heel Nederland, 50% korting op een toegangskaartje bij KidsPlaza Helmond en nog veel meer. Op weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten in Nederland.


Samenwerking gemeenten

Op de campagnesite www.supergewonemensengezocht.nl/3500-pleegouders-gezocht/ staat een tool die laat zien hoeveel pleeggezinnen er per gemeente zijn. Met de interactieve kaart kunnen partijen in de gemeenten het gesprek aangaan.

De Week van de Pleegzorg is onderdeel van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’ die loopt tot eind 2018. De campagne is financieel mogelijk gemaakt door Kinderpostzegels en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.