Tentoonstelling ‘OPEN over depressiviteit’ van 1 t/m 29 december in Eindhoven

Mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar maken

‘OPEN over depressiviteit’ is een project van Stichting Open Mind om in samenwerking met een grote groep jonge ervaringsdeskundigen mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar te maken. Persoonlijke portretten (gefotografeerd door Linelle Deunk) en verhalen van 30 mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar vormen de basis van een reizende multimediale tentoonstelling, fotokrant en podcast om depressiviteit onder jongeren bespreekbaar te maken. Zij vertellen hoe zij hun depressie ervaren, hoe ze hiermee omgaan en hoe de omgeving hiermee om kan gaan. Combinatie Jeugdzorg heeft samen met Lumens, Apanta-GGZ en GGzE deze indrukwekkende tentoonstelling naar Eindhoven gehaald, waar deze van 1 t/m 29 december te zien zal zijn op het Stadhuisplein. Kom dus gerust langs om een kijkje te nemen!

Uiteraard houden we tijdens de tentoonstelling rekening met de dan geldende richtlijnen van het RIVM en rekenen we erop dat u dat ook doet.

Succesvolle aftrap in Amsterdam

De landelijke opening van de tentoonstelling vond plaats in Amsterdam op 9 oktober jl. waar de tentoonstelling vervolgens drie weken in het Vondelpark heeft gestaan. Daar gebeurde waar de organisatoren op hoopten, de portretten en verhalen veroorzaakten een bepaald soort kwetsbaarheid, omarming en begrip bij de bezoekers. Ze raakten in gesprek met elkaar, kwamen soms meerdere keren terug, werden geraakt door de verhalen en sommigen herkenden zich in de verhalen en vonden zo een manier om erover te praten. De reacties waren hartverwarmend en ontroerend. Voor meer informatie kijk op de website van Stichting Open Mind: www.stichtingopenmind.nl/open