Wij volgen de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus op de voet en houden ons aan de richtlijnen en adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM. Als ‘cruciale’ organisatie waar noodzakelijke zorg gegeven wordt, gaat onze prioriteit uit naar de behandeling van onze cliënten. Wij doen er dan ook alles aan om de behandeling en begeleiding aan kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen zo goed mogelijk en op een verantwoorde manier voort te zetten. Onze zorg gaat door!

Open zijn van groepen

Onze groepen Dagbehandeling en Dag- en nachtbehandeling zijn geopend. Ambulante contacten met cliënten en (pleeg)ouders vinden zoveel als mogelijk telefonisch plaats. Indien noodzakelijk (bijvoorbeeld in crisissituaties) vinden er huisbezoeken plaats, mits betrokkenen klachtenvrij zijn.

Overleg en bijeenkomsten

Tot nader orde zijn alle bijeenkomsten en trainingen afgezegd. We vervangen fysiek overleg, zowel intern als extern, zoveel mogelijk door digitale contactvormen of telefonisch contact. Onze medewerkers in ondersteunende processen werken zoveel als mogelijk vanuit thuis.

Communicatie

Wij informeren onze cliënten en pleegouders via mail en/of post en via onze hulpverleners. Medewerkers worden via mail en intranet op de hoogte gehouden.

Veilig beeldbellen via WebEx

Beeldbellen is in korte tijd een belangrijk communicatiemiddel geworden. Combinatie Jeugdzorg vindt veiligheid hierbij van groot belang. Daarom gebruiken wij voor onze videogesprekken het systeem Cisco WebEx Meetings. Een applicatie waarmee wij veilig, zowel in- als extern, kunnen videobellen. In deze handleiding leggen we uit hoe je met ons kunt beeldbellen via dit beveiligde systeem.