Beste professional,

“It takes two to tango….” Met deze zin is 25 jaar geleden Medisch Kleuterdagverblijf De Mikkel geopend. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert Combinatie Jeugdzorg op donderdagmiddag 16 februari a.s. een inspiratiemiddag voor professionals uit het lokale veld in de regio Helmond.

Wat gaan we doen?

Het stof van de transitie is neergedaald. Specialistische zorg en het lokale veld bewegen naar elkaar toe. Dit vraagt om verbinding met elkaar en inzetten op ieders eigen kracht. Om kennis hierover te delen en elkaar te inspireren nodigen wij je uit om deel te nemen aan 3 workshops. Na afloop praten we nog even na onder het genot van een hapje en een drankje.

Workshops
  1. FloorPlay – de training FloorPlay is bedoeld voor begeleiders en hulpverleners van kinderen tussen de 0 en 7 jaar die speciale aandacht nodig hebben. FloorPlay is een behandelmethodiek gericht op jonge kinderen die speciale aandacht vragen vanuit hun ontwikkeling. Tijdens deze workshop maak je kennis met deze methode die door ouders en hulpverleners op individuele basis kan worden ingezet.
  2. Beschermen of Versterken? – vanuit de visie dat elk kind zich in vrijheid kan verbinden met beide ouders bieden wij respectvolle en koersgerichte ondersteuning bij ouderschapsreorganisatie waarin het kind een stem heeft. Dat klinkt mooi maar hoe doen we dat dan, kinderen een stem geven bij complexe scheidingen? Tijdens deze workshop vertellen we hier meer over en laten we zien hoe je dit toe kan passen in de praktijk.
  3. Samenwerking met onderwijs – Passend Onderwijs gaat uit van de beste ontwikkeling van elk kind. School Video-interactiebegeleiding (S-VIB)  is een effectieve methode om interactievaardigheden van professionals in contact met leerlingen te vergroten. Tijdens deze workshop wordt aan de hand van theorie en praktijk aangegeven wat helpt in de begeleiding van kinderen binnen een vorm van onderwijs.

Programma

Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom bij Combinatie Jeugdzorg, Rivierensingel 750 in Helmond. Om 13.30  begint het officiële programma dat rond 16.15 uur afgelopen zal zijn. We nodigen je daarna graag uit om nog even na te praten. Om 17.00 uur sluiten we af.

Aanmelden

Wil je kosteloos deelnemen aan deze middag? Meld je dan uiterlijk 7 februari aan via dit aanmeldformulier. We hebben plaats voor 45 personen (vol=vol). Vragen over deze middag kun je stellen aan Claudia Roeland via c.roeland@combinatiejeugdzorg.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Helma van Dijk
manager Dagbehandeling