Gehoopt en anders gekregen

Tischa en haar partner Koen zijn sinds 3 jaar pleegouders. Ze doen crisisopvang, weekendpleegzorg en hebben een pleegdochter die na haar 18e aan het gezin is blijven hangen. Samen met zoontje Dim van 5 genieten ze van hun steeds weer bijzondere gezinswisselingen.

Anders bedacht

We hadden het anders bedacht. Het zouden twee, liefst drie kinderen worden. Zo’n gezellige drukte in huis, volle tafels met kerst en andere feestdagen, samen ruziemaken, spelen en keten. Geen moment gedacht dat het zomaar zou lukken hoor, al genoeg in onze omgeving gezien om die naïviteit kwijt te raken. Maar we hoopten het natuurlijk wel. Het ging inderdaad niet makkelijk. Niet makkelijk bleek na een tijd moeilijk. Behandelingen, miskraam, uithuilen en opnieuw beginnen. En ja, daar ineens toen we er al niet meer op durfden te hopen, was het zover. Een klein mannetje in mijn buik. Dim was een feit en gelukkig ging het dit keer goed. Een cadeautje. Zo blij en de hoop op dat grotere gezellige gezin en die volle tafels met kerst kwam weer boven. Zou het dan toch nog? Nee. Nog een miskraam later vinden we het mooi geweest. Tel je zegeningen en geniet van wat er wel is. Al is het niet altijd makkelijk, want nog steeds voel ik zo nu en dan pijn als ik mijn mannetje alleen zie spelen en hoor vragen waarom hij geen zusje of broertje heeft. Ik had het zo anders gehoopt.

Een andere invulling

En dus hebben we een aantal jaren geleden gekozen voor pleegouderschap. En dat is nu ons bijzondere en gezellige gezin. Met zo nu en dan een crisiskindje, onze inmiddels grote uit huis wonende pleegdochter die in de weekenden binnenvalt en ons weekendpleegkindje. Onze wens om meerdere kinderen in ons gezin te mogen zien opgroeien heeft op deze manier een bijzondere en waardevolle invulling gekregen. Een andere wens van mij ook, al vanaf dat ik jong was: kinderen helpen die het echt nodig hebben. Want daar zijn er helaas zoveel van.

Mooi

En Dim? Die vindt het allemaal heel gezellig en speelt en kibbelt er op los als er kinderen bij ons in huis zijn. En zowel hij als wij genieten er ook van als we tussendoor weer even lekker met z’n drieën zijn. Ook mooi en heel fijn! Wij zijn blij met hoe het nu gaat. Anders bedacht, maar zo mooi geworden! En wie weet wat voor moois het nog gaat brengen in de toekomst.

Bron: Pleegzorg Nederland, voor mee informatie en ervaringsverhalen over pleegzorg kijk op www.pleegzorg.nl