Gelukt! Naaimachine om jongeren op de groep les te geven

Dankzij een lezer van de Combinatie jeugdzorg nieuwsbrief hebben we de naaimachine van haar moeder gekregen. Wat een superlief aanbod. De vrijwilliger met coupeur achtergrond én de groep zijn er heel erg blij mee.

Het verhaal

Voor de groep Intensieve dagbehandeling zijn we op zoek naar een naaimachine. Er is daar een lieve vrijwilliger met een coupeur-achtergrond die de jongeren graag les wil geven.

Wat is Intensieve dagbehandeling?
Intensieve dagbehandeling is bedoeld voor schoolgaande en niet-schoolgaande jongeren tussen de 12 en 18 jaar die als gevolg van opgroei- en opvoedingsproblemen vastlopen op verschillende gebieden, thuis, op school en in hun vrije tijd. Vaak uit zich dit in motivatie- en gedragsproblemen. Jongeren voelen zich vaak teleurgesteld, negatief en boos. Ze hebben het gevoel dat ze niet meer vooruit komen en raken steeds meer in conflict met hun omgeving.

Intensieve dagbehandeling helpt deze jongeren weer op weg samen met hun ouders. Door de nadruk te leggen op wat jongeren wél kunnen, krijgen ze weer zelfvertrouwen en gaan ze bouwen aan hun toekomst.

Helpen?

Ben je of ken je een organisatie of persoon, die deze groep hieraan kan helpen? Neem dan contact op met Meia Maathuis via zorgenvreters@combinatiejeugdzorg.nl.