Als je ouders gescheiden zijn, kan dit veel problemen in het gezin opleveren. Zeker als je ouders vaak ruzie met elkaar hebben. Soms zijn er zoveel problemen, dat er hulp nodig is. Wij kunnen daar op verschillende manieren voor zorgen. Belangrijk om te weten is dat jij als kind altijd centraal staat en dat je recht hebt op een goed contact met allebei je ouders.

Combinatie Jeugdzorg biedt gezinnen die door een echtscheiding grote problemen hebben, de volgende hulp:

Echtscheidingshulpverlening

Dit betekent dat de hulp in je eigen omgeving of op een kantoor van Combinatie Jeugdzorg plaatsvindt. De inhoud van de hulp stemmen we af op vragen en behoeften van alle gezinsleden. Zo kunnen we jullie op verschillende manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het verbeteren van de onderlinge communicatie en bij het maken van afspraken waar jullie allemaal achter kunnen staan.

Omgangshuis

Dit is bedoeld voor kinderen van 0 tot ongeveer 16 jaar en hun ouders. Het Omgangshuis helpt als je met één van je ouders geen contact meer hebt. We proberen dit contact dan weer te herstellen. Ook helpen we bij het maken van een goede regeling over de omgang tussen kinderen en ouders. Jouw wensen staan daarbij voorop. Meer informatie over het Omgangshuis vind je hier.

Meer weten over echtscheidingshulpverlening? Klik hier.

Kindercoaching

Wanneer er strijd en conflicten zijn tussen je ouders na een (echt)scheiding dan kan je als kind behoorlijk klem zitten tussen jouw ouders. Kindercoaching is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar en zijn ouders. Door kindercoaching krijg je een stem en word je versterkt in het omgaan met de strijd die er speelt tussen jouw ouders. Kindercoaching bestaat uit 3 tot 5 gesprekken met een kindercoach. Lees meer over Kindercoaching.

Kinderen uit de Knel

Het groepsprogramma ‘Kinderen uit de Knel’ is een erkende interventie voor ouders en hun kinderen, tussen de 4 en 18 jaar, die verwikkeld zijn geraakt in een problematische scheiding. Jouw ouders zitten in de oudergroep en jij neemt deel aan de kindergroep. Het groepsprogramma bestaat uit 8 bijeenkomsten. Meer weten? Klik hier.

In het kader van onderaannemerschap kan de begeleiding van ouders en van kinderen binnen het programma Echtscheidingshulpverlening van Combinatie Jeugdzorg (deels) uitgevoerd worden door professionals van Buro Onderscheiden in Rosmalen. Zij zijn eveneens gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning in complexe scheidingsituaties (https://buro-onderscheiden.nl/). Door deze samenwerking zijn we in staat om de hulpvragen die bij ons terecht komen, sneller op te pakken.

Ervaringsverhalen

Kirsten (39): Stijn zit al lange tijd gevangen in de verbeten strijd die zijn beide ouders na hun echtscheiding met elkaar voeren
Fay’s (8) ouders zijn 4 jaar geleden gescheiden. Met Fay gaat het niet goed. Ze mist haar vader

Bekijk hier het ervaringsverhaal van Ron

Bekijk hier het ervaringsverhaal van Diana