Als je ouders gescheiden zijn, kan dit veel problemen in het gezin opleveren. Zeker als je ouders vaak ruzie met elkaar hebben. Soms zijn er zoveel problemen, dat er hulp nodig is. Wij kunnen daar op verschillende manieren voor zorgen. Belangrijk om te weten is dat jij als kind altijd centraal staat en dat je recht hebt op een goed contact met allebei je ouders.

Combinatie Jeugdzorg biedt gezinnen die door een echtscheiding grote problemen hebben, de volgende hulp:

Hulp in je gezin

Dit betekent dat de hulp in je eigen omgeving of op een kantoor van Combinatie Jeugdzorg plaatsvindt. De inhoud van de hulp stemmen we af op vragen en behoeften van alle gezinsleden. Zo kunnen we jullie op verschillende manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het verbeteren van de onderlinge communicatie en bij het maken van afspraken waar jullie allemaal achter kunnen staan.

Omgangshuis

Dit is bedoeld voor kinderen van 0 tot ongeveer 14 jaar en hun ouders. Het Omgangshuis helpt als je met één van je ouders geen contact meer hebt. We proberen dit contact dan weer te herstellen. Ook helpen we bij het maken van een goede regeling over de omgang tussen kinderen en ouders. Jouw wensen staan daarbij voorop. Meer informatie over het Omgangshuis vind je hier.

Meer weten over echtscheidingshulpverlening? Klik hier.

Ervaringsverhalen

Kirsten (39): Stijn zit al lange tijd gevangen in de verbeten strijd die zijn beide ouders na hun echtscheiding met elkaar voeren
Fay’s (8) ouders zijn 4 jaar geleden gescheiden. Met Fay gaat het niet goed. Ze mist haar vader

Bekijk hier het ervaringsverhaal van Ron

Bekijk hier het ervaringsverhaal van Diana