Scheiden is een ingrijpende beslissing, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Ook al ga je uit elkaar, je blijft ouder. Maar het ouderschap verandert en het is een hele klus om dat in goede banen te leiden. Zeker als je ruzie hebt met je ex-partner. Wij bieden hulp die erop gericht is dat ouders een goede manier vinden om over het welzijn van hun kind(eren) te praten. Minder strijd, meer communicatie.

Combinatie Jeugdzorg kan jullie op verschillende manieren ondersteunen. Voor alle vormen van hulp geldt dat het kind centraal staat, want elk kind heeft recht op een goed contact met beide ouders.
We bieden de volgende vormen van echtscheidingshulpverlening:

Hulp in je gezin

De hulp vindt plaats in je eigen omgeving of op een kantoor van Combinatie Jeugdzorg. De inhoud van de hulp wordt afgestemd op de behoeften van alle gezinsleden. De ondersteuning richt zich op: het verbeteren van de onderlinge communicatie als ouders, het reorganiseren van jullie individuele en gezamenlijke ouderschap, en het gezamenlijk afspraken maken (ouderschapsbemiddeling). De kinderen worden betrokken bij de hulp.

Omgangshuis

Het Omgangshuis is bedoeld voor kinderen van 0 tot ongeveer 14 jaar en hun ouders wanneer er geen contact meer is tussen kind(eren) en één van de ouders. Het Omgangshuis helpt jullie bij het herstellen van het contact tussen ouder en kind. Ook word je ondersteund bij de totstandkoming van een omgangsregeling en bij het reorganiseren van het ouderschap.
Meer informatie? Klik hier.

Kinderen uit de Knel

Het groepsprogramma ‘Kinderen uit de knel’ is een erkende interventie voor ouders en hun kinderen die verwikkeld zijn geraakt in een problematische scheiding. De interventie richt zich op gezinnen, waarbij de strijd tussen gescheiden ouders escaleert en bij wie de kinderen uit beeld raken. Meer weten? Klik hier.

Trainingen/cursussen
  • Leven in een nieuw samengesteld gezin. Meer informatie over deze training? Klik hier.
  • Positief opvoeden voor gescheiden ouders van kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Meer informatie over deze training? Klik hier.
  • Positief opvoeden voor gescheiden ouders van kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Meer informatie over deze training? Klik hier.

Meer weten over echtscheidingshulpverlening? Klik hier.

Combinatie Jeugdzorg werkt vanuit de methodiek Ouderschap Blijft. Hierover leest u meer op de website van het Nederlands Instituut Jeugd.

Ervaringsverhalen

Kirsten (39): Stijn zit al lange tijd gevangen in de verbeten strijd die zijn beide ouders na hun echtscheiding met elkaar voeren

Fay’s (8) ouders zijn 4 jaar geleden gescheiden. Met Fay gaat het niet goed. Ze mist haar vader

 

Meer weten over scheidingshulpverlening? Bekijk dan deze aflevering van Mensenwerk van Studio040. Marcella van Liempt van Combinatie Jeugdzorg en Daphne (cliënt Omgangshuis) vertellen openhartig over deze vorm van hulp.

Bekijk het ervaringsverhaal van Ron

Bekijk het ervaringsverhaal van Diana