Voor iedere jongere is zelfstandig wonen een hele stap. Voor sommigen jongeren die hulp van ons krijgen is die stap te groot om helemaal alleen te zetten. Misschien geldt dat ook voor jouw kind. Zelfstandig wonen vraagt namelijk nogal wat: jezelf en je omgeving verzorgen, koken, met geld omgaan, een goede invulling van de dag, sociale contacten onderhouden en regelzaken omtrent het 18de levensjaar. Je kind moet over allerlei vaardigheden beschikken om dit op een goede manier te kunnen doen. Niet eenvoudig, maar wel te leren, en wij kunnen hierbij helpen. Hoe wij jouw kind begeleiden bij zelfstandig wonen, hangt af van wat hij of zij nodig heeft.

Hulp bij zelfstandig leren wonen noemen wij woonbegeleiding. Dit kan op verschillende manieren:

Woonbegeleiding Jonge Moeders

Jonge (aanstaande) moeders verblijven samen met hun kind in een eigen kamer in een huis van Combinatie Jeugdzorg. Ze krijgen begeleiding van een mentor op het gebied van zelfstandig wonen en de zorg voor hun kind.
Meer weten? Klik hier.

Woonbegeleiding in woonhuizen in Eindhoven en Veldhoven

Alleen aansluitend op eerdere behandeling binnen CJ kan woonbegeleiding worden ingezet. Maximaal vier jongeren bewonen ieder een eigen kamer in een huis van Combinatie Jeugdzorg. Ze krijgen individuele begeleiding van een mentor.
Meer weten? Klik hier.