Wij zoeken een pleeggezin!

Combinatie Jeugdzorg zoekt pleeggezinnen die voor langere tijd de zorg voor een kind op zich willen nemen. Het gaat om kinderen in allerlei leeftijdscategorieën. Daarnaast willen we graag in contact komen met mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in crisispleegzorg.

Je vindt hier een aantal anonieme profielen van kinderen. Uit privacyoverwegingen zijn dit niet de werkelijke namen en foto’s van de kinderen. Hun verhaal is wel echt!

 

Weekend-/vakantiepleeggezin gezocht voor Romy

Romy is een 13-jarig meisje dat bij haar moeder in Helmond woont. Bij Romy is sprake van autisme en een gegeneraliseerde angststoornis. Haar moeder kampt met ernstige gezondheidsproblemen en ervaart op momenten dusdanig fysieke last dat ze acuut in het ziekenhuis opgenomen moet worden. Vanwege het ontbreken van een familie en sociaal netwerk zoekt Combinatie Jeugdzorg voor Romy een weekend-/vakantiepleeggezin waar ze ook kan verblijven gedurende de onverwachte opnames van moeder in het ziekenhuis.

Romy zit in de brugklas van het speciaal onderwijs in Helmond. Op school gaat het goed. Romy gaat graag naar school en leert graag. Ze speelt graag met lego, houdt van tekenen en knutselen. Romy heeft behoefte aan directe sturing door middel van picto’s en instructie. Ze is gehoorzaam en ervaart sturing als fijn. Ze vindt het ook leuk om andere mensen te ontmoeten. Romy verblijft een weekend per maand in een logeerhuis in Boekel en in de vakanties voor een midweek of langer.

Wil je iets voor Romy betekenen neem dan contact op met Marij via KGW@combinatiejeugdzorg.nl

(Weekend/vakantie)pleeggezin gezocht voor Anna en Daan

fotos-anna-en-daan De vader van Anna (13) en Daan (11) is ernstig ziek. Het is nog onduidelijk hoe zijn prognose eruit ziet. Om ervoor te zorgen dat zijn kinderen op een bepaald moment worden opgevangen zijn we dringend op zoek naar een weekend-/vakantiepleeggezin. Een gezin waar de kinderen in de weekenden alvast een band kunnen opbouwen met hun pleegouders. En als dat nodig blijkt te zijn, ook bij deze pleegouders kunnen gaan wonen. Anna en Daan willen samen in Eindhoven blijven wonen. Een gezin met andere kinderen lijkt hun superleuk.

Anna is echt meisje-meisje. Sociaal, zorgzaam en zeer zelfstandig. Zij is dit schooljaar begonnen op het Eckart College (havo).

Daan is een lieve, sociale en sportieve jongen die uitblinkt in voetbal. Daan gaat naar speciaal onderwijs. Hij heeft voor alles iets meer tijd nodig.

Wil je iets voor Anna en Daan betekenen neem dan contact op met Claudia via KGW@combinatiejeugdzorg.nl

 Pleeggezin gezocht voor Lisa waar zij op kan groeien

  Voor Lisa (14) zijn we dringend op zoek naar een warm, liefdevol pleeggezin. Haar ouders zijn door gezondheidsredenen niet meer in staat om voor haar te zorgen. Lisa wil graag bij een pleeggezin opgroeien in, of in de buurt van Veldhoven zodat ze regelmatig haar moeder kan bezoeken die daar in een verpleeghuis woont.

Lisa is een slimme en creatieve meid. Ze volgt tweetalig VWO en vindt school erg belangrijk. Ze is dol op dieren en met name honden. In haar vrije tijd houdt ze van taarten bakken en recepten te verzinnen. Ook vindt ze het leuk om een instrument te bespelen en muziek te luisteren.

Wil je iets voor Lisa betekenen? Neem dan contact op met Rowena via kgw@combinatiejeugdzorg.nl.

 Pleeggezin gezocht voor Charlotte waar zij op kan groeien

  Voor Charlotte zijn wij dringend op zoek naar een pleeggezin in de omgeving van Eindhoven waar zij kan opgroeien. Charlotte woont sinds een half jaar in een netwerkpleeggezin in Eindhoven. Door omstandigheden is besloten dat een terug-naar-huis-plaatsing voor haar op dit moment niet haalbaar is. Omdat haar huidige pleegouders geen langdurige zorg kunnen bieden zijn we dringend op zoek naar een stabiel pleeggezin waar ze kan opgroeien.

Charlotte (13) is een lief, levendig meisje. Ze zit in de 2e klas van het VMBO-T. Ze spreekt graag af met vriendinnen, houdt heel erg van dieren en zit op dansen. Ze houdt van knutselen, muziek luisteren en zwemmen.

Help je mee zoeken? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Rowena via kgw@combinatiejeugdzorg.nl.