Wij zoeken een pleeggezin!

Combinatie Jeugdzorg zoekt pleeggezinnen die voor langere tijd de zorg voor een kind op zich willen nemen. Het gaat om kinderen in allerlei leeftijdscategorieën. Daarnaast willen we graag in contact komen met mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in crisispleegzorg.

Je vindt hier een aantal anonieme profielen van kinderen. Uit privacyoverwegingen zijn dit niet de werkelijke namen en foto’s van de kinderen. Hun verhaal is wel echt! 

Pleeggezin gezocht voor Mathijs waar hij mag opgroeien

De 12-jarige Mathijs woont tijdelijk in een zorggezin (kortdurende opvang). Omdat hij niet meer bij zijn ouders kan gaan wonen, is Combinatie Jeugdzorg op zoek naar een warm pleeggezin in de omgeving van Helmond of Eindhoven waar Mathijs mag opgroeien.

Mathijs
Mathijs is een vrolijke en gezellig jongen. Hij gaat naar groep 7 in het regulier onderwijs en doet het goed op school. Mathijs is heel behulpzaam, houdt van gamen en spelen met Lego. Hij heeft ADHD en zijn sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd ligt rond de 8 jaar.

Wat voor gezin zoeken ze voor Mathijs?
Voor Mathijs zoeken ze een pleeggezin in de omgeving van Helmond of Eindhoven waar hij mag opgroeien. Een gezin dat hem structuur kan bieden met duidelijke en consequente opvoeder(s), zodat hij zich veilig kan voelen en waar hij alle liefde en aandacht krijgt die hij nodig heeft. Het is belangrijk voor Mathijs dat hij vanuit het pleeggezin het contact met zijn vader en moeder kan voortzetten. Mathijs heeft een hamster en die wil hij graag meenemen naar zijn nieuwe woonplek.

Ben je of ken je het pleeggezin voor Mathijs?
Spreekt het profiel van Mathijs jou aan? Of ken je mensen waarvan je denkt dat zij hem een passende plek kunnen bieden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein van Combinatie Jeugdzorg, telefonisch via 040 245 1945 of per e-mail: kgw@combinatiejeugdzorg.nl.

De ouders van Mathijs hebben toestemming gegeven om deze oproep te plaatsen. I.v.m. privacy is zijn naam gefingeerd en is de foto een stockfoto. Zijn verhaal is wel echt.

Pleeggezin gezocht voor Mila waar zij mag opgroeien

De 11-jarige Mila woont in een pleeggezin. Haar pleegmoeder is alleenstaand. Helaas is haar gezondheid dusdanig achteruitgegaan dat zij de zorg voor Mila fysiek niet langer alleen aankan. Daarom zijn we op zoek naar een pleeggezin waar Mila mag opgroeien en daarbij ook contact kan houden met haar huidige pleegmoeder. Bij voorkeur een gezin met kinderen.

Mila is rustig en over het algemeen een vrolijk meisje. Ze vindt veel leuk om te doen: spelletjes, koken, bakken, helpen in huis, buiten spelen en spelen met anderen. Ze heeft een sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd van ongeveer 6 jaar en volgt speciaal onderwijs.

Ben je of ken je het pleeggezin voor Mila?
Spreekt het profiel van Mila jou aan? Of ken je mensen waarvan je denkt dat zij haar een passende plek kunnen bieden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein van Combinatie Jeugdzorg, telefonisch via 040 245 1945 of per e-mail: kgw@combinatiejeugdzorg.nl.

Eva zoekt een pleeggezin waar zij zichzelf mag zijn

Eva (16) woont samen met haar zusje en broertje bij haar ouders in de Kempen. Haar ouders zijn structureel overbelast door hun eigen problemen, waardoor ze Eva niet kunnen bieden wat ze nodig heeft. Eva is zich hiervan bewust en heeft in overleg met haar ouders aangegeven dat ze in een pleeggezin wil opgroeien. Dit vinden haar ouders heel moeilijk maar ze staan achter de wens van hun dochter. Ze zijn erg betrokken en willen met het toekomstig pleeggezin graag samenwerken. 

Eva is een intelligente, zachtaardige, ruimdenkende tiener op zoek naar haar eigen identiteit en seksuele geaardheid. Ze zit op de Havo. Eva heeft een vorm van autisme waardoor ze moeite heeft om zich te concentreren en prikkels te verwerken. Ze is gek op dieren, schrijft fictie en gamet graag.

Wat voor gezin zoekt Eva?
Eva zoekt een pleeggezin in regio de Kempen (of Eindhoven) waar ze zich kan ontplooien,  ontdekken en vooral zichzelf kan zijn. Eva staat open voor alle soorten gezinnen ongeacht de samenstelling. Ze vindt het belangrijk dat het gezin haar rust en stabiliteit biedt en haar begeleidt richting zelfstandigheid.  

Ben of ken jij het pleeggezin voor Eva?
Spreekt het profiel van Eva je aan? Of ken je mensen waarvan je denkt dat ze haar een passende plek kunnen geven? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marieke van Combinatie Jeugdzorg, telefonisch via 040 702 2407 of per e-mail: kgw@combinatiejeugdzorg.nl