Soms heb je extra ondersteuning nodig om jezelf goed te kunnen ontwikkelen. Het lukt je ouders niet om dat helemaal alleen te doen. Combinatie Jeugdzorg kan dan helpen met dagbehandeling. Je woont thuis en gaat een paar uur per dag naar een dagbehandelingscentrum. Eventueel combineer je dat met school of werk. De dagbehandeling bestaat uit groepsactiviteiten, trainingen en individuele begeleiding door een mentor. We werken nauw samen met je ouders, andere mensen uit je omgeving, school of werk. Het doel van de dagbehandeling is om zo snel mogelijk weer samen met je ouders verder te kunnen.

Bij Combinatie Jeugdzorg bestaan de volgende vormen van dagbehandeling:

MKD: Multidisciplinaire kinderdagbehandeling

Het MKD is bedoeld voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Wij behandelen de kinderen thuis, in het MKD en eventueel op school, in het kinderdagverblijf of op de peuterspeelzaal.
Meer weten? Klik hier.

Ervaringsverhalen

 

Boddaertcentrum

Boddaert is een naschoolse dagbehandeling voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Wij kunnen deze hulp geven als je ontwikkeling niet goed verloopt en je ook problemen met je ouders of op school hebt.
Meer weten? Klik hier.

Wil je een rondleiding op een van onze Boddaert-locaties? Kijk dan onderaan deze pagina naar de selfmade filmpjes van Boddaert Helmond en Boddaert Eindhoven (groep Toppers).

Intensieve dagbehandeling (Eindhoven en Heibloem)

Jongeren die door opgroei- en opvoedingsproblemen dreigen vast te lopen, het gevoel hebben niet meer vooruit te komen en steeds meer in conflict raken met hun omgeving, voelen zich vaak teleurgesteld, negatief en boos. Met als gevolg dat ze moeite hebben om zich te motiveren en geen toekomstmogelijkheden meer zien. Sommigen zijn gepest en hebben daardoor weinig zelfvertrouwen. Anderen hebben ruzie met hun ouders, moeite met gezag accepteren of moeite met zich concentreren en functioneren op school. Intensieve dagbehandeling helpt deze jongeren weer op pad samen met hun ouders. Door de nadruk te leggen op wat jongeren wel kunnen, krijgen ze weer zelfvertrouwen en gaan ze bouwen aan hun toekomst. Lees meer over Intensieve dagbehandeling Eindhoven .

Intensieve dagbehandeling Heibloem

Op het Widdonckterrein in Heibloem bieden we Intensieve dagbehandeling voor zowel jongere als oudere jeugd. Hiermee bieden we een passend, flexibel aanbod voor kinderen, jongeren en hun gezinnen die (dreigen) uit (te) vallen binnen het basis- of voortgezet onderwijs.
In Heibloem werken we nauw samen met de scholen voor speciaal onderwijs op hetzelfde terrein, de Widdonckschool (SO) en De Ortolaan (VSO), waarmee we zorg-onderwijstrajecten op maat kunnen bieden. Ook werken wij samen met andere scholen in de regio, omdat samenwerking met de school waar een jongere vandaan komt van belang is.
Lees meer over Intensieve dagbehandeling Heibloem.

Lees het ervaringsverhaal van Britt (16)