Als de ontwikkeling van een kind of jongere extra ondersteuning nodig heeft, kan dagbehandeling ingezet worden. Het kind woont thuis en gaat een paar uur per dag naar een dagbehandelingscentrum. (Speciaal) onderwijs kan onderdeel zijn van het dagprogramma. Bij sommige dagbehandelingsvormen gaan kinderen of jongeren naar hun eigen school en komen ze na schooltijd naar het centrum. Het programma omvat groepsactiviteiten, trainingen en individuele begeleiding door een mentor. We werken nauw samen met ouders, omgeving, werk of school. Doel is dat kind en gezin zo snel mogelijk weer samen verder kunnen.

Combinatie Jeugdzorg biedt de volgende vormen van dagbehandeling:

MKD: Medisch kleuterdagverblijf

Het MKD is bedoeld voor kinderen van 2 tot 7 jaar die ernstige problemen ondervinden in hun lichamelijke, sociale of psychische ontwikkeling. Deze vorm van dagbehandeling wordt gecombineerd met intensieve begeleiding aan het gezin. Behandeling vindt plaats in de thuissituatie, in het medisch kleuterdagverblijf en eventueel op school, in het kinderdagverblijf of op de peuterspeelzaal.
Meer weten? Klik hier.

Ervaringsverhalen

Boddaertcentrum

Boddaert is een naschoolse dagbehandeling voor kinderen in de basisschoolleeftijd die vanwege ontwikkelings- en/of gedragsproblemen, gecombineerd met problemen in en met het gezin en/of school, specialistische hulp nodig hebben. Deze vorm van dagbehandeling wordt gecombineerd met intensieve begeleiding aan het gezin en in afstemming met school. De ondersteuning vindt plaats bij het gezin thuis, in het Boddaertcentrum en eventueel op school.
Meer weten? Klik hier.

Wil je een rondleiding op een van onze Bodaertlocaties kijk dan onderaan deze pagina naar de selfmade filmpjes van Boddaert Helmond en Boddaert Eindhoven (groep Toppers)

Intensieve Daghulp

Intensieve Daghulp is een deeltijdbehandeling voor schoolgaande en niet schoolgaande jongeren tussen 12 en 18 jaar. Als gevolg van ernstige opgroei- en opvoedingsproblemen lopen zij vast op verschillende gebieden, bijvoorbeeld thuis, op school en in hun vrije tijd. Vaak hebben ze het gevoel niet meer vooruit te komen. Ook botsen ze steeds vaker met hun omgeving.
Intensieve Daghulp richt de behandeling op het kind en de ouders. Er zijn veel groepsactiviteiten maar ook individuele gesprekken en trainingen op maat.
Meer weten? Klik hier.

Lees het ervaringsverhaal van Britt (16)