Wanneer er sprake is van problemen in opvoeden en opgroeien, wanneer jouw kind en jullie als gezin extra ondersteuning nodig hebben, kan dagbehandeling in combinatie met ambulant begeleiding thuis worden ingezet. Je zoon of dochter woont thuis en gaat een paar uur per dag naar een dagbehandelingscentrum. (Speciaal) onderwijs kan onderdeel zijn van het dagprogramma. Soms blijft je kind op zijn of haar eigen school en komt het na schooltijd naar het centrum. Het programma omvat groepsactiviteiten, oudergesprekken trainingen en individuele begeleiding door een mentor en ambulant hulpverlener. We werken nauw samen met jullie als ouders, maar ook met andere mensen die betrokken zijn bij je kind, zoals school of werk. Doel is altijd dat je als gezin zo snel mogelijk weer samen verder kunt.

Bij Combinatie Jeugdzorg kun je terecht voor deze vormen van dagbehandeling:

MKD: Multidisciplinaire kinderdagbehandeling

Het MKD is bedoeld voor kinderen van 2 tot 7 jaar die ernstige problemen ondervinden in hun lichamelijke, sociale, emotionele of psychische ontwikkeling. Als de ontwikkeling niet goed verloopt en er tegelijkertijd gezinsproblemen zijn wordt deze vorm van dagbehandeling gecombineerd met intensieve begeleiding aan het gezin. De ondersteuning vindt thuis plaats, in het MKD en eventueel op school, het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal.
Meer weten? Klik hier.

Ervaringsverhalen

Boddaertcentrum

Boddaert is een naschoolse dagbehandeling voor jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd. Deze specialistische hulp kunnen we inzetten als de ontwikkeling van je kind niet goed verloopt en er tegelijkertijd veel gezinsproblemen zijn. De ondersteuning geven we bij je thuis, in het Boddaertcentrum en eventueel op school.
Meer weten? Klik hier.

Wil je een rondleiding op een van onze Bodaertlocaties? Kijk dan onderaan deze pagina naar de selfmade filmpjes van Boddaert Helmond en Boddaert Eindhoven (groep Toppers).

Intensieve dagbehandeling (Eindhoven en Heibloem)

Jongeren die door opgroei- en opvoedingsproblemen dreigen vast te lopen, het gevoel hebben niet meer vooruit te komen en steeds meer in conflict raken met hun omgeving, voelen zich vaak teleurgesteld, negatief en boos. Met als gevolg dat ze moeite hebben om zich te motiveren en geen toekomstmogelijkheden meer zien. Sommigen zijn gepest en hebben daardoor weinig zelfvertrouwen. Anderen hebben ruzie met hun ouders, moeite met gezag accepteren of moeite met zich concentreren en functioneren op school. Intensieve dagbehandeling helpt deze jongeren weer op pad samen met hun ouders. Door de nadruk te leggen op wat jongeren wel kunnen, krijgen ze weer zelfvertrouwen en gaan ze bouwen aan hun toekomst. Lees meer over Intensieve dagbehandeling Eindhoven .

Intensieve dagbehandeling Heibloem

Op het Widdonckterrein in Heibloem bieden we Intensieve dagbehandeling voor zowel jongere als oudere jeugd. Hiermee bieden we een passend, flexibel aanbod voor kinderen, jongeren en hun gezinnen die (dreigen) uit (te) vallen binnen het basis- of voortgezet onderwijs.
In Heibloem werken we nauw samen met de scholen voor speciaal onderwijs op hetzelfde terrein, de Widdonckschool (SO) en De Ortolaan (VSO), waarmee we zorg-onderwijstrajecten op maat kunnen bieden. Ook werken wij samen met andere scholen in de regio, omdat samenwerking met de school waar een jongere vandaan komt van belang is.
Lees meer over Intensieve dagbehandeling Heibloem.

Lees het ervaringsverhaal van Britt (16)