Als de ontwikkeling van je kind extra ondersteuning nodig heeft, kun je bij ons terecht voor dagbehandeling. Je zoon of dochter woont thuis en gaat een paar uur per dag naar een dagbehandelingscentrum. (Speciaal) onderwijs kan onderdeel zijn van het dagprogramma. Soms blijft je kind op zijn of haar eigen school en komt het na schooltijd naar het centrum. Het programma omvat groepsactiviteiten, oudergesprekken trainingen en individuele begeleiding door een mentor We werken nauw samen met jullie als ouders, maar ook met andere mensen die betrokken zijn bij je kind, zoals school of werk. Doel is altijd dat je als gezin zo snel mogelijk weer samen verder kunt.

Bij Combinatie Jeugdzorg kun je terecht voor deze vormen van dagbehandeling:

MKD: Medisch kleuterdagverblijf

Het MKD is bedoeld voor kinderen van 2 tot 7 jaar die ernstige problemen ondervinden in hun lichamelijke, sociale of psychische ontwikkeling. Deze vorm van dagbehandeling wordt gecombineerd met intensieve begeleiding aan je gezin. De ondersteuning vindt thuis plaats, in het medisch kleuterdagverblijf en eventueel op school, het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal.
Meer weten? Klik hier.

Ervaringsverhalen

Boddaertcentrum

Boddaert is een naschoolse dagbehandeling voor jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd. Deze specialistische hulp kunnen we inzetten als de ontwikkeling van je kind niet goed verloopt en er tegelijkertijd veel gezinsproblemen zijn. De ondersteuning geven we bij je thuis, in het Boddaertcentrum en eventueel op school.
Meer weten? Klik hier.

Wil je een rondleiding op een van onze Bodaertlocaties? Kijk dan onderaan deze pagina naar de selfmade filmpjes van Boddaert Helmond en Boddaert Eindhoven (groep Toppers).

Intensieve Daghulp

Intensieve Daghulp is een deeltijdbehandeling voor schoolgaande en niet schoolgaande jongeren tussen 12 en 18 jaar. We zetten deze behandeling in als je kind op verschillende gebieden vastloopt, bijvoorbeeld thuis, op school en in z’n vrije tijd. Jongeren hebben in zo’n situatie vaak het gevoel niet meer vooruit te komen. Ook botsen ze steeds vaker met hun omgeving. Intensieve Daghulp richt zich op je kind en op jullie als ouders. De behandeling omvat veel groepsactiviteiten met je kind, maar ook individuele gesprekken en trainingen op maat.
Meer weten? Klik hier.

Lees het ervaringsverhaal van Britt (16)