Waar kennis en ervaring samenkomen

Ben jij betrokken bij de jeugdhulp? Als jeugd- en gezinsprofessional, bij een wijkteam, centrum voor jeugd en gezin, als beleidsmedewerker, huisarts of leerkracht? Bij het expertisecentrum Beroepsontwikkeling van Combinatie Jeugdzorg kun je terecht als je vragen hebt over bijvoorbeeld (her)registratie, reflectie, de Beroepscode en richtlijnen Jeugdhulp. Maar ook hoe je omgaat met een tuchtklacht of morele vragen die vaak tot dilemma’s leiden. Het expertisecentrum is er voor jou.

Naast geaccrediteerde scholing voor de herregistratie biedt het expertisecentrum producten die de autonome jeugd- en gezinsprofessional en zijn organisatie ondersteunen. Van het opstellen van een professioneel statuut tot waar je als organisatie op moet letten wanneer er een tuchtklacht binnenkomt. Maar ook welke plaats hebben de beroepsstandaarden in mijn dagelijkse werk? De primaire taak is het bundelen en delen van opgedane kennis en ontwikkelde expertise voor jeugd- en gezinsprofessionals.

Kernactiviteiten

De kernactiviteiten van het expertisecentrum zijn ondergebracht in de volgende drie aandachtsgebieden:

  • professionalisering & reflectie
  • opleiden & innoveren
  • adviseren & ondersteunen

Deze verschillende kernactiviteiten beïnvloeden elkaar, wat weer een goede basis vormt om verder te bouwen aan de beroepsontwikkeling. Een thema dat nooit af is.

Meer informatie vind je in de folder expertisecentrum Beroepsontwikkeling.