Hoi Josha,

Hartelijk welkom bij Combinatie Jeugdzorg. Wat fijn dat je onze organisatie komt versterken. Met de informatie op deze website willen we je alvast kennis laten maken met onze organisatie. Daarnaast geven we je praktische informatie over je dienstverband, je eerste werkdag en je (online) introductieprogramma.

Warm welkom

Jouw organisatie

Combinatie Jeugdzorg behandelt en begeleidt kinderen, jongeren en gezinnen met ingewikkelde opgroei- en opvoedproblemen. Onze behandeling is gezinsgericht, we werken intensief samen met en in het gezin en hun sociale netwerk. Samen werken we aan het oplossen of hanteerbaar maken van de problemen en het versterken van de eigen kracht en mogelijkheden. Het liefst helpen we in de eigen leefomgeving van kind en gezin. Maar als het nodig is, bieden we een tijdelijke of permanente opvoedingsomgeving in een van onze behandelgroepen, pleeggezinnen of gezinshuizen. Ieder kind, ieder gezin is anders. Bij de start van de hulp kijken we samen met verwijzer, jeugdige en ouders wat de meest passende hulp is. We bieden zoveel als mogelijk maatwerk vanuit verschillende hulpvormen.

Naast professionals in de behandeling en begeleiding, zoals pedagogisch medewerkers., ambulant hulpverleners, gedragswetenschappers en pleegzorgbegeleiders, werken er ook collega’s in ondersteunende diensten zoals facilitair, HRM, Financiën, Communicatie & PR, ICT en Secretariaat.

Tijdens jouw introductieperiode vertellen we je graag meer over onze organisatie. Wil je alvast meer informatie over de verschillende vormen van hulp die wij bieden, kijk dan op onze website www.combinatiejeugdzorg.nl.

 

Je collega’s

Werken bij Combinatie Jeugdzorg betekent werken in een omgeving waar vakmanschap vanzelfsprekend is. Wij bieden volop mogelijkheden op het gebied van professionalisering en ontwikkeling in een lerende werkomgeving. Zo hebben we een uitgebreid intern scholingsprogramma, een eigen expertisecentrum Beroepsontwikkeling voor jeugd- en gezinsprofessionals en kennen we ruime voorwaarden voor het vergoeden van het volgen van opleidingen. Ook hebben we veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk/-plezier.

Als medewerker van Combinatie Jeugdzorg lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de jeugdzorg die wij bieden. Wij verwachten veel van jou als professional en daar krijg je natuurlijk ook wat voor terug. Je werkt in een professionele werkomgeving waar ontwikkeling centraal staat. Dit doe je samen met 650 betrokken collega’s in een informele werksfeer.

In de eerste maanden leer je jouw collega’s, de cliënten en interne klanten, de werkwijze en de organisatie steeds beter kennen. En wij leren jou kennen. Een intensieve periode waarin je je steeds meer onderdeel van Combinatie Jeugdzorg gaat voelen. Ben je benieuwd naar hoe andere collega’s de introductieperiode hebben ervaren? Kijk hier naar het filmpje van Dana. Zij is 1 april begonnen als pedagogisch medewerker.

Een paar praktische zaken voor jouw eerste werkdag

Voordat wij je mogen verwelkomen op jouw eerste werkdag zijn er nog een aantal praktische zaken die moet regelen

  • Je ontvangt per post je arbeidsovereenkomst. Lees deze goed door en als je het met de inhoud eens bent, mag je deze ondertekenen en terugsturen.
  • Je ontvangt in je persoonlijke mail een link van Dienst Justis waarin wordt gevraagd om de VOG aanvraag af te ronden. De kosten hiervan kun je vanaf je eerste werkdag declareren via YouForce. Het is belangrijk dat wij je getekende arbeidsovereenkomst en de VOG voor je eerste werkdag retour hebben. Je getekende arbeidsovereenkomst en je VOG kun je naar ons versturen in de bijgevoegde envelop.
  • HRM maakt gebruik van de applicatie ‘YouForce’. In YouForce kun je je personeelsdossier raadplegen en je persoonlijke gegevens wijzigen. Voor je eerste werkdag ontvang je een e-mail waarin we je vragen om in te loggen en je registratie af te ronden. Doe dit voor je eerste werkdag, zodat we je gegevens kunnen verwerken en jouw salaris kunnen uitbetalen.
  • Ga je werken als Jeugd- en gezinsprofessional op HBO-niveau? Dan is het noodzakelijk dat je een SKJ-registratie hebt. Als dit voor jou geldt, dan is dit al met je besproken tijdens de selectiegesprekken. Heb je deze SKJ-registratie nog niet, maak dan op de website van het SKJ een account aan en vraag je registratie aan. Wacht hier niet te lang mee, het duurt even voordat het SKJ jou de bevestiging van registratie en je registerpas toestuurt.

 

Hoe ziet mijn eerste werkdag en introductieperiode eruit?

We bereiden ons voor op jouw eerste werkdag. We zorgen dat er een werkplek beschikbaar is en dat je de juiste autorisaties krijgt. Heb je voor jouw functie een laptop of mobiele telefoon nodig, dan zorgen we ervoor dat je deze tijdens een van je eerste werkdagen kunt ophalen bij de helpdesk facilitair.

Jouw leidinggevende of één van je nieuwe collega’s neemt voor je eerste werkdag contact met je op over hoe laat we je verwachten, waar je kunt parkeren en wie jou ontvangt. De eerste werkdag en werkweek staan in het teken van kennismakingen en alvast een start maken met jouw introductieprogramma.

Wij investeren vol overtuiging in het opleiden en ontwikkelen van onze medewerkers. Voor nieuwe medewerkers hebben we een speciaal introductieprogramma zodat je je snel thuis voelt in onze organisatie en snel ingewerkt wordt op de processen. Het is afhankelijk van je functie hoe jouw introductieprogramma eruit ziet.

Tot zover! Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met een van de collega’s van de afdeling HRM via 040 702 2601 of via e-mail personeel@combinatiejeugdzorg.nl.

Hopelijk tot snel!

Terug naar menu