Terugblik symposium Baby Extra

Om het 10-jarig bestaan van Baby Extra te vieren organiseerden wij samen met GGzE en ZuidZorg op 7 juni een symposium. Ongeveer 130 bezoekers reisden vanuit het hele land naar Seats2meet in Eindhoven om de opgedane ervaring met 1000 baby’s en ouders te delen; allemaal professionals die werken met psychisch kwetsbare (aanstaande) ouders met baby’s tot 1 jaar. Zelfs vanuit België en van het ministerie van VWS sloten enkele geïnteresseerden aan. Kortom: brede belangstelling.

Programma

Na een heerlijke kennismakingslunch startte het programma onder leiding van dagvoorzitter Bert van den Boomen. De bestuurders van de drie betrokken organisaties lichtten toe waarom we de samenwerking opzoeken voor het bieden van zorg aan Baby-Extra-ouders en hun kinderen.

Projectleiders Cecilia van der Zeeuw en Marij Eliens wierpen aan de hand van een filmpje een terugblik op de afgelopen tien jaar en onthulden het nieuwe logo. Twee erg interessante lezingen volgden door Dr. Sabine Hunnius (‘Een goed begin. Over de ontwikkeling van de hersenen bij baby’s’) en Drs. Marja Rexwinkel (‘1001 Kritieke dagen en Baby Extra’).

Na de plenaire bijeenkomst konden deelnemers twee workshops kiezen. Samen met Baby Extra moeders leerden professionals de deelnemers hoe je ouders met depressieve-, autistische-, emotie-regulatie klachten of perfectionisme en onzekerheid kunt begeleiden als zij een baby verwachten of een baby hebben. Wat veel indruk heeft gemaakt bij de deelnemers zijn de ervaringen die de Baby Extra moeders deelden. Genoeg stof om over na te praten tijdens de borrel waarmee we de dag afsloten.

Drukwerk