• Huidig gebruik 040-nummers

  Om bereikbaarheid en achtervang (door de telefoniste) op jouw persoonlijk nummer te kunnen garanderen is er aan iedere gebruiker met een mobiel een 040 nummer verstrekt. Wanneer jij het gesprek mist of niet kunt aannemen dan wordt het gesprek opgenomen door de telefoniste.


 • Voicemail

  Momenteel is de voicemailfunctie uitgeschakeld op mobiele toestellen. In de nieuwe versie van MiCollab is deze functie wel beschikbaar. Als jij niet opneemt dan krijgt de beller 2 keuzes: 1) een voicemailbericht inspreken 2) doorverbonden worden met de telefoniste.


 • Jouw bereikbaarheid

  Wanneer er een dringende vraag is van de beller en het gesprek niet beantwoord wordt door jou kan dit tot onvrede leiden bij de beller. Mogelijk ben je met vakantie of niet aan het werk. Momenteel komt dit gesprek uit bij de telefoniste, wanneer jij niet opneemt waardoor onvrede voorkomen kan worden en de beller altijd iemand te spreken krijgt.


 • Bereikbaarheid algemeen/telefoniste

  Zonder MiCollab op je mobiel is het niet mogelijk om je status in te stellen (beschikbaar, in vergadering, afwezig). Ook voor collega’s is het zonder weergave van de statussen niet duidelijk of je aanwezig bent of niet.


 • Doorverbinden/ telefoniste

  Zonder MiCollab kun je geen gesprekken meer doorverbinden naar een collega. Ook heb je niet meer alle telefoonnummers van jouw collega’s in je telefoon staan.


 • Naam- en nummerweergave

  Zonder MiCollab is het niet meer inzichtelijk wie jou belt, je ziet alleen nog maar een 040-nummer of een 06-nummer. (uitgezonderd de contacten die je handmatig invoert in het mobiele toestel) Er is dus geen naam-nummerherkenning meer voor collega’s die jou bellen.


 • Contacten op je mobiel

  Zonder MiCollab zal je je eigen contactenlijst moeten beheren en zelf de telefoonnummers van je collega’s registreren en bijhouden.


 • Gebruik van belgroepen

  Zonder MiCollab, kun je geen gesprekken meer ontvangen via een belgroep. (Je kunt in MiCollab zien onder de knop ‘belgroepen’ of je lid bent van een belgroep, deze worden hier weergegeven).


 • Groepen met alleen mobiele telefoons

  Indien een groep alleen mobieltjes heeft en geen vast toestel is het zonder MiCollab niet mogelijk om gebruik te maken van een belgroep (bijv. voor Boddaertgroepen). Je kunt dan toestellen alleen nog via 06-nummers bereiken, welke niet standaard weergegeven zijn in jouw contactenlijst. (deze moet je handmatig er in zetten).