Darya (11): Mijn moeder kan niet voor ons zorgen. Ze woont in een opvanghuis waar wij niet op bezoek kunnen komen

Dag- en nachtbehandeling

Darya_doc grootMijn moeder kan niet voor ons zorgen. Ze woont in een opvanghuis waar wij niet op bezoek kunnen komen. Mijn zusjes en ik wonen daarom in een groep. Gelukkig komt mama wel bij ons op bezoek. Als het straks weer beter gaat met haar, gaan mijn zusjes en ik weer bij haar wonen. Soms ben ik bang dat dat nog lang gaat duren want het gaat niet zo goed met mama. Ze vergeet weleens op bezoek te komen of ze is heel stil als ze er is. We weten dan niet zo goed wat we moeten doen.

Maar er is iets heel leuks gebeurd! Mijn moeder kan namelijk heel erg lekker koken. Dat heeft ze in Somaliƫ geleerd waar we eerst woonden. Dat heb ik mijn groepsleiding verteld toen we bloemkool aten want die lust ik niet. En nu hebben we mama gevraagd voor ons te koken, voor de hele groep en dat vond ze goed! We hebben heerlijk gegeten. Ik was zo blij want het smaakte net als thuis en alle kinderen vonden het lekker! Mama lachte de hele tijd en ik was zo trots op haar. We gaan dit nu vaker doen, zo kan ze toch een beetje voor ons zorgen. En straks misschien weer helemaal.

Darya, 11 jaar

Om privacyredenen zijn de gebruikte naam en afbeelding niet de echte naam en beeltenis van dit meisje