Gevonden! Mamafiets met stoeltje achterop voor M.

Dankzij Kinderhulp en Stichting de Sprong is het gelukt om voor deze moeder het bedrag voor een mamafiets bij elkaar te krijgen.

Voor M. (21) zijn we op zoek naar mamafiets met een kinderstoeltje achterop zodat ze naar haar werk kan en haar zoontje naar de opvang kan brengen.

Haar verhaal

M. is een jonge moeder bij ons in zorg en heeft een zoontje van 2 jaar. Ze heeft geen fiets of auto en doet bijna alles te voet of met de bus. Ze is hierdoor beperkt in de afstanden die ze met haar zoontje kan afleggen.

M. zit in de start van haar traject en gaat binnenkort beginnen met een baantje. Haar zoontje gaat dan naar de kinderopvang. M. heeft geen vervoersmiddel en zou heel graag een mamafiets tot haar beschikking hebben zodat ze makkelijk met haar zoontje langere afstanden kan afleggen. Ook kan ze dan vaker op bezoek bij haar familie die aan de andere kant van Eindhoven woont. Het kost haar veel tijd en geld om met de bus overal naar toe te gaan. M. heeft een bijstandsuitkering. Hiervan moet zij haar vaste lasten betalen, voeding en verzorgingsproducten. Ze houdt daarna weinig over. Het lukt haar daarom ook niet om een fiets en stoeltje aan te schaffen. Daarom zijn we voor haar via deze weg op zoek naar een mamafiets met een kinderstoeltje achterop.

Helpen?

Ben je of ken je een organisatie of persoon, die M. hieraan kan helpen? Neem dan contact op met Meia Maathuis via zorgenvreters@combinatiejeugdzorg.nl.